Yazlık patates üreticinin yüzünü güldürdü

Yazlık patates üreticinin yzünü güldürdü

Ekonomi 20.07.2022 12:37:00 0
Yazlık patates üreticinin yüzünü güldürdü

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yazlık patates hasadı başladı. Bölgedeki patates üreticileri buyıl 6-7 liradan alıcı bulmasının sevindirici olduğunu dile getirdiler.

Geçen yıla oranla bölgedeki ekimi yapılan patatesin 35 bin dekarda gerçekleştirildiğini belirten Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, geçtiğimiz yıl 1 lira 50 kuruştan satılan patatesin bu yıl 6-7 liradan alıcı bulmasından memnun olduklarını dile getirdi.

Sandıklı çevresindeki yazlık patetes hasadının güzel başladığını ifade eden Başkan Toptaş, “Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl kuraklık yaşamadık. Su sıkıntımız da yok. Dolayısıyla verim de kalite de bu yıl güzel. Fiyatlarımızda geçtiğimiz yıllara göre bu yıl daha iyi. Bu sene patates üreticilerimiz para kazanacak. Girdi maliyetleri bu seviyede kalır ve fiyatta da gerileme olmazsa üretici kazanmış olacak. Bu fiyatlar çiftçimizi memnun edecek gibi görünüyor" diye konuştu.

 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.