Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden uzmanlar, Gün FM işbirliğinde yapılan Sağlık Olsun programında grip aşısı öneminin altını çizdi.
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) ve Gün FM işbirliğinde düzenlenen Sağlık Olsun programında, AFSÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Petek Şarlak Konya, gribal enfeksiyonlar konusunda önemli bilgiler verdi.
Programda, nezle ile grip arasındaki farklara dikkat çeken Dr. Konya, "Nezle ile grip arasındaki en büyük fark, grip hastalığında burun akıntısı ve hapşırmanın olmasıdır.
Ayrıca grip, yüksek ateşin de eşlik ettiği bir hastalıktır. Eylül-Ekim aylarında grip aşısı yaptırmak, hastalığın önlenmesinde önemli bir adımdır." şeklinde konuştu.
Grip olan kişilerin maske takması gerektiğini vurgulayan Konya, ayrıca el hijyenine de dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
Her grip vakasında antibiyotik kullanılmaması gerektiğini vurgulayan uzman, sadece hekim tarafından önerilen durumlarda antibiyotik tedavisinin uygulanması gerektiğini ifade etti.
Gribin bulaş yollarını anlatan Konya, hastalığın öksürme, hapşırma ve konuşma sırasında yayılan damlacıklar yoluyla bulaştığını açıkladı.
Ayrıca temas yoluyla da bulaşabilen grip virüsünün, hasta kişinin belirtilerinin ortaya çıkmasından bir gün önce başlayarak yedinci güne kadar bulaştırıcı olduğunu söyledi.
Programın son bölümünde dinleyicilerin sorularını cevaplayan Dr. Konya, grip ve nezle ile ilgili merak edilen konuları aydınlattı.
#GripAşısı #Sağlık #Afyonkarahisar #EnfeksiyonHastalıkları #BulaşYolları #GribalEnfeksiyonlar #UzmanTavsiyesi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.