Tercih şakaya gelmez

Tercih şakaya gelmez

Eğitim 21.07.2022 16:39:00 0
Tercih şakaya gelmez

Yavuzoğlu Koleji Rehber Öğretmeni, Eğitim Koçu ve Tercih Uzmanı Nurullah Altun Gün FM’in konuğu oldu. Altun üniversite tercihleri konusunda bilgiler verdi.

 

Üniversite tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken 15 şeyi sıralayan Altun, “Tercih aralığı, tercih listesi hazırlama, üniversite puan aralığı, üniversite sınav sıralaması, istenilen bölümün özelliği, istenilen üniversitenin özelliği, tercih kılavuzunda bulunulan şartlar, akademisyenlerin sayısı, akademisyenlerin niteliği, üniversitelerin bulunduğu kampus, burs imkanları, staj imkanları, Erasmus ve yurtdışı imkanları, tercih listesinde sıralamanın önemi ve üniversitenin yan dal ve ÇAP imkanlarına dikkat edilmelidir” diye konuştu.

 

“Üniversite sınavı bir sıralama sınavıdır”

 

“Üniversite sınavı bir sıralama sınavı olduğu için burada tercih yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şeyin sınav sıralamanız olduğunu bilmeniz gerekiyor” diyen Altun, “Üniversite sınavında alanınızda yaptığınız sıralama doğrultusunda hangi üniversiteye yerleşeceğinizi anlayabiliyorsunuz. Üniversite tercihlerinde bölümlerin sıralaması her yıl talebe göre değişkenlik gösterdiği için tercih yaparken sıralamanızın üstünde ve altında olan bölümleri yazmaya özen göstermeniz gerekiyor. Bu şekilde yapılan bir tercih listesinde bir yere yerleşme ihtimali daha fazla olduğundan açıkta kalmanız zor oluyor” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: Tercih şakaya gelmez

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.