Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kadına yönelik şiddetle mücadeledeki çalışmalarını açıkladı. ŞÖNİM'ler aracılığıyla 1 milyon 618 bin kişiye hizmet verdiklerini belirtti
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumsal kapasitenin artırılarak vatandaşlara sunulan hizmet kalitesinin yükseltildiğini açıkladı.
Bakan Göktaş, 81 ilde bulunan ŞÖNİM'ler aracılığıyla 2012 yılından bu yana 1 milyon 618 bin kişiye hizmet verdiklerini belirtti.
6284 sayılı kanunun kadına yönelik şiddetle mücadeledeki yasal altyapıyı güçlendirdiğine vurgu yapan Bakan Göktaş, bu kanalın mücadelenin bir üst seviyeye taşındığının önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında sıfır tolerans ilkesiyle çalıştıklarını belirterek, 2007 yılından bu yana uyguladıkları ulusal eylem planlarının temel politika önceliklerini ortaya koyduğunu söyledi.
Kadına yönelik şiddetle mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülebilmesi için 6284 sayılı kanun kapsamında alınan tedbir kararlarına ilişkin verilerin kurumlar arası entegrasyonun sağlandığını belirten Bakan Göktaş,
"6284 sayılı kanun, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin yasal altyapının güçlendirildiğinin ve bu mücadelenin bir üst seviyeye taşındığının en önemli göstergesidir." dedi.
Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadınların güçlendirilmesi kapsamındaki çalışmalara ulusal mevzuat ve politika belgelerinde yer alan hedefler doğrultusunda planlı, programlı ve bütüncül bakış açısıyla istikrarlı bir şekilde devam edeceklerinin altını çizdi.
2021-2025 yılları arasında uygulanacak olan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4.Ulusal Eylem Planı"nı ilgili tarafların katkısıyla hazırlayıp uyguladıklarını belirten Bakan Göktaş, eylem planının ana hedeflerini
"Adalete Erişim ve Mevzuat", "Politika ve Koordinasyon", "Koruyucu Önleyici Hizmetler", "Toplumsal Farkındalık" ile "Veri ve İstatistik" konularında 5 ana hedef belirlediklerini açıkladı.
Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddeti en aza indirmek ve mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürmek için paydaş kamu kurumlarıyla yakın iş birliği içerisinde olduklarını vurgulayarak, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile yıllık faaliyet planları hazırlayıp iş birliği yaptıklarını belirtti.
4.Ulusal Eylem Planı'nın ana hedefleri doğrultusunda öncelikli faaliyetleri belirleyerek 2023 Yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Faaliyet Planını hazırladıklarını ifade eden Bakan Göktaş, ayrıca 2024 yılı faaliyet planını da 25 Kasım programında kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.
Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadelede Bakanlığın kurumsal kapasitesini artırarak vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini yükselttiklerinin altını çizerek, 81 ilde bulunan 149 kadın konukevi, 82 ŞÖNİM ve 410 Sosyal Hizmet Merkezi ile toplamda 641 sosyal hizmet kuruluşuyla vatandaşlara hizmet verdiklerini belirtti.
Bakan Göktaş, ayrıca hazırlanan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planları" doğrultusunda mevzuatın etkin uygulanması, toplumsal farkındalığın artırılması, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi ve koordinasyonu sağlamak için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
#KadınaYönelikŞiddetleMücadele #AileveSosyalHizmetler #MahinurÖzdemirGöktaş #ŞÖNİM #UlusalEylemPlanı #ToplumsalFarkındalık #KadınHakları #SıfırTolerans #KadınKonukevi #SosyalHizmetMerkezi #6284SayılıKanun #HukukiDestek #PsikolojikDestek #KadınGüçlendirme #EylemPlanı #KadınSağlığı #KadınaYönelikŞiddetleMücadeledeSıfırTolerans #Koordinasyon #Veriveİstatistik #Adalet #İçişleri #MilliEğitim #Sağlık #Diyanetİşleri #25Kasım
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.