Sikke ve Dedektör Ele Geçirildi

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, İhsaniye ilçesinde düzenlediği operasyonda tarihi eser kaçakçılığına karşı önemli bir başarıya imza attı. Yapılan aramalarda çok sayıda sikke ve dedektör ele geçirildi.

28.09.2024 14:50:00 0
Sikke ve Dedektör Ele Geçirildi

İhsaniye'de Şüpheli Hareketler Sonrası 

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İhsaniye ilçesi Yaylabağı beldesi Esentepe Mahallesi'nde düzenledikleri önleyici kolluk devriyesi sırasında 03 .. 408 plakalı araçta bulunan S.Ş. isimli şahsın şüpheli hareketlerinden şüphelendi. Kimlik kontrolü esnasında S.Ş.’nin 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet suçundan sabıka kaydının bulunduğu tespit edildi.

Araçta Yapılan Aramada Neler Ele Geçirildi?

Adli makamların talimatıyla yapılan arama sonucunda, araçta şu eşyalar ele geçirildi:

13 adet sikke,

1 adet kazma,

1 adet dedektör,

1 adet kulaklık,

1 adet el feneri.


Yasal İşlemler Başlatıldı

Ele geçirilen tarihi eserler ve kazı malzemeleri ile ilgili olarak adli tahkikata başlanırken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, tarihi eser kaçakçılığına karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.


#Afyonkarahisar #TarihiEserKaçakçılığı #JandarmaOperasyonu #SikkeOperasyonu #TarihiEserKoruma

 

 


Anahtar Kelimeler: Sikke Dedektör Geçirildi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.