Tarih: 04.06.2022 13:22

Sandıklı'ya Modern Hayvan Pazarı kuruluyor

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine Modern Hayvan Pazarı kuruluyor. Belediye Başkanı Mustafa Çöl; Kurban Bayramı satışlarının bu pazarda yapılacağını duyurdu.

 

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Kurban Bayramı’na adım adım ilerlediğimiz şu günlerde Sandıklıların ve kurbanlık satışı yapanların daha modern ve kullanılabilir şartlarda alışveriş yapmaları için Yeni Hayvan Pazarımızın taşıma işlemlerini başlattığını belirtti.

 

Sandıklı Belediyesi Yeni Hal Müdürlüğü yanındaki yaklaşık olarak 22 bin metrekarelik alanda kurulacak olan arazide büyükbaş ve küçükbaş olarak kapalı alanında bin 750 hayvanın barınabilecek.

Hayvan Pazarında idari birimler lokal, çay ocağı, mescit, wc ve 140 araçlık hususi otoparkı da bulunacak.

 

Elektronik kantarı, kantar ofisleri, kotralar ve padokları ile modern çağın imkanlarından faydalanarak yapımına başlanan alanı inceleyen Başkan Mustafa Çöl, burada hayvan satışı yapan esnaflarımız ile fikir alışverişinde bulunarak kendilerine bilgiler verdiler.

 

İnşallah en kısa sürede buraya taşıma işlemlerinin biteceğinin altını çizen Başkan Mustafa Çöl; “Yıllardır ruhsat sorunu olan ve alınamayan eski hayvan pazarımızın yerine artık ruhsatlı ve bölgenin en modern hayvan pazarını inşa ediyoruz. Kurban Bayramı için hayvan satışlarıyla birlikte resmen yeni hayvan pazarımızın kullanacağız. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=fbYrMdn3Hyi0caRejTjzseDQOCgT9wF5nMcdT4_yxLI