Tarih: 27.09.2024 12:15

Nail Azbay Tehdit Edildi: Basın Camiası Ayakta!

Facebook Twitter Linked-in

Afyon Postası gazetesi imtiyaz sahibi Nail Azbay, kaleme aldığı bir köşe yazısında CHP'li bir meclis üyesinin alkollü bir şekilde kendisini aradığını belirtmiş ve “Ben senin iki kadeh içtikten sonra arayacağın, gevezelik yapacağın kişi değilim” ifadelerini kullandığını iddia etti.

Bu yazı sonrası, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Gökhan Günal'ın abisi Namık Günal tarafından sosyal medyada skandal bir paylaşım yapıldı. Günal, açıkça gazeteci Azbay’a yönelik tehdit içeren ifadeler kullandı.

Ahlaksızca Tehdit

Namık Günal’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, gazeteci Nail Azbay’ı "kalemine güvenme kırarlar, bir tarafına sokarlar" sözleriyle tehdit etmesi, hem basın camiasında hem de kamuoyunda büyük tepki topladı. 

Bu çirkin tehdit, basın özgürlüğüne karşı yapılmış bir saldırı olarak değerlendirildi.

İsmail Akar, Oktay Yüksel, Soner Gürsan, Faruk Kılınç, Ertuğrul Sevim, Ali Küçürkartal, Diler Tür, Mustafa Ceylan, Yüksel Elçi, Ali Osman Okşar, Ahmet Uçmak, İsa Kuş, Kemal Baykara, Hidayet Doğruyol, Muhittin Çekdemir, İlyas İlci, Faruk Bangir ve nice gazeteciler, Nail Azbay'a destek olarak yanında olduklarını belirttiler.

Beyaz Belge Ailesinden Geçmiş Olsun Mesajı

Beyaz Belge ailesi olarak, gazeteci Nail Azbay’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bu tür tehditlerin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. 

Basın mensuplarının, özgürce görevlerini yapabilmeleri için gerekli tüm önlemlerin alınmasını temenni ediyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=fbYrMdn3Hyi0caRejTjzseDQOCgT9wF5nMcdT4_yxLI