Laf Kalabalığı Değil, İddialara Cevap Bekliyoruz

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Belediye yönetimi ve kendisi ile ilgili olarak CHP Gençlik Kolları Başkanı tarafından ortaya atılan iddialara cevap vermek yerine başkalarını suçlayan bir açıklamada bulundu.

Siyaset 20.09.2024 17:07:00 0
Laf Kalabalığı Değil, İddialara Cevap Bekliyoruz

Afyonkarahisar Belediyesi’nin CHP’li yönetimi ve CHP Afyonkarahisar İl Teşkilatı’nda yaşananların gazeteniz Kocatepe tarafından kamuoyuna yansıtılmasının ardından ortaya atılan iddialar Afyonkarahisar gündeminin ilk sırasına oturdu. Yaygın yayın yapan bir çok gazete ve televizyonun da konuyu gündeme almasıyla birlikte CHP’li Afyonkarahisar Belediyesi ülke genelinde bir kez daha gündem olmayı başardı. 
Milletvekili iken CHP kongresini basması “hırsızlar dışarı” diye bağırması ve geçirdiği baygınlık ile gündeme gelen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Belediye Başkanı seçildikten sonra da önce “böcek” meselesi, sonra “sandalye” meselesi ile ülke gündemine gelmişti.


BURCU KÖKSAL AÇIKLAMA YAPTI AMA CİDDİ İDDİALARA CEVAP VERMEDİ


Ortaya atılan son derece ciddi iddialar karşısında sadece ve sadece olaylarla direkt bir bağlantısı bulunmayan Av. Salih Kırmızı’nın bir açıklamada bulunması, buna karşılık Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal tarafından ciddi iddiaların gündeme getirilmesinin üzerinden 48 saat geçtikten sonra söz konusu iddialara yönelik hiçbir cevap içermeyen bir açıklama yapılması dikkatleri çekti.
Burcu Köksal’ın açıklamasında belirttiği üzere Kocatepe Gazetesi’ne resmi kanallardan herhangibir “tekzip” metni ulaşmadı.
Geçmişten bu yana olumlu ya da olumsuz herhangi bir konuda sosyal medya hesaplarından canlı yayınlar açan, hemen hemen her konuda görüş beyan eden Başkan Köksal başta olmak üzere CHP cephesindeki panik ve iddialarla ilgili kayda değer bir açıklama yapılmaması iddiaların ciddiyetini artırıyor. 


OLAYLARLA ZATEN İLGİSİ OLMAYAN AVUKAT “BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL” AÇIKLAMASINDA BULUNDU


CHP Genel Merkezi’ne ve adli mercilere de yansıdığı belirtilen ciddi iddialarla ilgili olarak aradan geçen 2 gün içerisinde sadece Avukat Selahattin Kırmızı’dan bir açıklama geldi. Gazeteniz Kocatepe Salih Kırmızı’nın bu açıklamasını da olduğu gibi yayınladı.

Ancak ortaya atılan iddialar ile Salih Kırmızı’nın doğrudan bir bağlantısı bulunmuyordu.

 İddiaların asıl sahibi olan CHP Gençlik Kolları Başkanı Av. Muhammet Turalı’nın staj yaptığı avukatlık ofisinin sahibi olan Salih Kırmızı da yaptığı açıklamada özetle “Ofisimizin bu iddialar ile bir bağlantısı bulunmamaktadır” diyerek kendi hukukunu savundu.


BURCU KÖKSAL VE YASİN KÖKSAL’DAN CEVAP BEKLEYEN SON DERECE CİDDİ İDDİALAR


CHP Gençlik Kolları Başkanı Av. Muhammet Turalı tarafından ortaya atılan ve Afyonkarahisar açısından son derece önem arz eden şu sorular ile buna karşılık ortaya atılan şu sorular cevapsız bir şekilde muhatabını arıyor. 
İşte cevap bekleyen o sorular:


CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Turalı CHP Genel Merkezi’ne çağrılarak şikayetlerinden vazgeçmesi ve ifadelerini geri alması için zorlandı mı?


Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın CHP Gençlik Kolları Başkanı’na dahi randevu vermediği doğru mu?


Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın Gençlik Kolları Başkanı’nı makamına çağırıp sonra kovduğu doğru mu?
Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın eşi Yasin Köksal’ın Belediye’de en çok sözü geçen, en etkili kişi olduğu iddiaları doğru mu?

Burcu Köksal “Böcek” İle Manşetlerde

 


15 milyon TL bedelle çözülmesi için anlaşılan imar uyuşmazlığı konusunun halledilmesi için 60 milyon TL’ye anlaşıldığı doğru mu?


İmar uyuşmazlığının halledilmesi için 60 milyon TL ödenmemesi halinde ilgili yere kepçelerle girileceği tehditinde bulunulduğu doğru mu?


CHP ve Belediye içerisinde Yasin Köksal’ın kontrolünde sağ görüşlü kişilerle bir oluşum gerçekleştirildiği iddiaları doğru mu?


CHP İl Gençlik Kolları Başkanı’nın belirlenmesi için sağ görüşlü kişiler kullanılarak baskı unsuru oluşturulmaya çalışıldığı doğru mu?


CHP Gençlik Kolları yöneticileri ile ilgili uyuşturucu iftirası atıldığı iddiaları doğru mu?


CHP Teşkilatları içerisinde birilerinin birilerini video kayıtları ile tehdit ettiği iddiaları doğru mu?


Tüm bu yaşananların CHP İl Başkan Faruk Duha Erhan ve CHP Merkez İlçe Başkanı Büşra Dişçioğlu’nun bilgisi dahilinde olduğu iddiaları doğru mu?


CHP İl Teşkilatı yapılan şikayetlere rağmen disiplin mekanizmasını harekete geçirmekten imtina mı etmiştir?


Parti içerisinde ve Belediye’de örgüt üyelerinin kapı dışında kalarak, menfaat sahiplerine öncelik mi verilmektedir?


Söz konusu iddialar CHP Genel Merkezi’ne ulaşmış mıdır, eğer ulaşmış ise ne tür bir işlem gerçekleştirilmiştir?


(Yukarıdaki tüm bu sorular CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Muhammet Turalı’nın iddialarından ortaya çıkmıştır.)


İddiaların ortaya atılmasının ardından gündeme getirilen bir diğer soru ise şudur:


CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Muhammet Turalı’nın YÜNTAŞ avukatlığını istediği, bu kabul edilmeyince iddiaları ortaya attığı doğru mu?


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.