Köksal, Uzman Doktor sıkıntısını meclis gündemine taşıdı

Köksal, Uzman Doktor sıkıntısını meclis gündemine taşıdı

Siyaset 16.06.2022 15:26:00 0
Köksal, Uzman Doktor sıkıntısını meclis gündemine taşıdı

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Burcu Köksal, Sandıklı ve Dinar Devlet Hastanelerinde yaşanan uzman doktor sıkıntısını meclis gündemine taşıdı. Köksal; “Artık bu devlet hastanelerindeki uzman doktor sıkıntısına bir çözüm bulun” dedi.

 

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Afyonkarahisar’ın merkezden sonra en büyük ilçesi Sandıklı’da had safhada uzman doktor sıkıntısı çekiliyor. Sandıklılı hemşerilerim ne yazık ki hastalandıklarında bu uzman doktor sıkıntısı yüzünden Afyonkarahisar’a veya Isparta’ya gidip muayene olmak zorunda kalıyor. Yine, Dinar Devlet Hastanesinde kulak burun boğaz uzmanı sıkıntısı had safhada. Kulak burun boğaz bir hastane için olmazsa olmaz bir bölüm olmasına rağmen niçin kulak burun boğaz uzmanı ataması yapılmıyor? Bu konuda hastalığı olan hemşerilerimiz de ne yazık ki Isparta, Denizli ve Afyonkarahisar’a gitmek zorunda kalıyor.

Artık bu devlet hastanelerindeki uzman doktor sıkıntısına bir çözüm bulun, yeteri kadar uzman doktor ataması yapın, doktorların yurt dışına göçünü önleyin. Bunun için de onların istedikleri özlük haklarını, maaşlarındaki iyileştirmeleri verin artık.”


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.