Köksal: Süt üreticisi bile bile batırılıyor

Köksal: Süt üreticisi bile bile batırılıyor

Siyaset 13.10.2022 16:12:00 0
Köksal: Süt üreticisi bile bile batırılıyor

 

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal; “Süt üreticileri, iktidar partisi tarafından bile bile batırılıyor” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, süt üreticilerinin sıkıntılarını Meclis gündemine taşıdı.

Köksal; “Yeme, mazota, ilaca her türlü gider kalemine yapılan zamlarla ezilen süt ve et üreticilerinin feryadına kayıtsız kalan Tarım Ve Orman Bakanlığı, Ulusal Süt Konseyiyle apar topar toplanarak çiğ süt fiyatlarında 1 liralık artışa geçerek 8,5 liraya çıkardı. Bugüne kadar çiğ süt fiyatlarının artırılmamasını Gıda Komitesinin izin vermemesine bağlıyorlardı, böylece bir yalanları da ortaya çıkmış oldu. 1 litre sütün maliyeti 10 lirayken satış fiyatının 8,5 lira olarak belirlenmesi üreticiyi bile bile batırmak demektir. Sadece bu hafta mazota 5 lira, yemin çuvalına 10 lira zam yapanlar üreticiye gelince 1 liralık zammı çok görüyorlar. Kapanan ahırların, kesilen süt ineklerinin damızlıkların, batan et ve süt üreticilerinin sebebi AKP'nin başarısız politikalarıdır. Şimdi, üreticiler 1 liralık zamma diyorlar ki: ‘Sütünü 1 liralık farkla ihale eden inek direkt kesimliktir, boşa yem yedirmeye gerek yok.’ Bunun vebali de AKP’nin üstünedir” dedi


Anahtar Kelimeler: Köksal: üreticisi batırılıyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.