Çinli Turizm Kafilesi Çay'da Kiraz ve Vişne Festivali’ne Katıldı

Çin’in Xian eyaletinden yola çıkan turizm kafilesi, Türkiye’ye ulaştı ve Çay ilçesinde düzenlenen Kiraz ve Vişne Festivali’ne katıldı. Kafile, tarihi İpek Yolu’nu canlandırmak amacıyla Taşhan’da düzenlenen etkinliklere de katıldı.

Genel 13.07.2024 14:56:00 0
Çinli Turizm Kafilesi Çay

Çin’in Xian eyaletinden 20 Haziran’da yola çıkarak Türkiye’ye gelen Çinli turizm kafilesi, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden geçerek bugün Çay ilçemize ulaştı. 

Kafile, Vali Yardımcımız Fatih Topuz ve Çay Kaymakamı Emre Yeşilbaş tarafından karşılandı ve geleneksel Kiraz ve Vişne Festivali’ne katıldı.

Kiraz ve Vişne Festivali Coşkusu

Çay Belediyesi’nin organizasyonunda ve Valiliğimiz himayelerinde tertip edilen festival, Çinli misafirlerimiz için renkli ve keyifli anlara sahne oldu. 

Festivalde, Çay’ın meşhur kiraz ve vişnelerinin tanıtımı yapıldı ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Tarihi İpek Yolu’nun Canlandırılması

Çinli turizm kafilesi, Çay’daki gezi programına Taşhan’da devam etti. Tarihi İpek Yolu’nu yeniden canlandırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, kafileye İpek Yolu’nun tarihçesi ve önemi hakkında bilgiler verildi. 

Misafirler, Taşhan’da düzenlenen gösterileri ilgiyle izledi ve bölgenin tarihi atmosferini yaşama fırsatı buldu.


#ÇayBelediyesi #KirazVeVişneFestivali #ÇinliTuristler #İpekYolu #Turizm #Taşhan #Afyonkarahisar


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.