Tarih: 12.10.2024 13:55

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Sona Erdi

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen festivalde, ABD'li sanatçı Della Miles konser verdi ve usta oyuncu Hülya Koçyiğit’e "Türk Sineması Onur Ödülü" takdim edildi. 

Yarışmada birincilik ödülünü "And Next Year When Spring" filmi kazandı.

Della Miles’tan Konser

Afyonkarahisar Valiliği ve Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından düzenlenen "Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali" sona erdi. 

Festivalin kapanış töreni, Akrones Otel Kocatepe Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. ABD'li şarkıcı Della Miles, törende seslendirdiği Gazze temalı "My Name Is Gaza", "You Are The Mother" ve "I Can't Breathe" gibi şarkılarıyla izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Miles ayrıca Türkçe "Karahisar Türküsü"nü de seslendirdi.

Hülya Koçyiğit’e "Türk Sineması Onur Ödülü" Verildi

Kapanış töreninde Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, usta oyuncu Hülya Koçyiğit’e "Türk Sineması Onur Ödülü"nü takdim etti. 

Koçyiğit, ödül konuşmasında sinemanın insanları bir araya getiren gücünden söz ederken, Afyonkarahisar halkının festivale gösterdiği ilgiden çok etkilendiğini belirtti. Koçyiğit, “Büyük Taarruz

Uluslararası Kısa Film Festivali henüz 3 yaşında. Bu festivali büyütecek annelere ihtiyacı var, çünkü kadının elinin değdiği her şey güzeldir,” dedi. 

Ayrıca, kadın ve çocuklara karşı şiddetin devam ettiğine dikkat çekerek bu duruma karşı duyarlılık çağrısında bulundu.Koçyiğit: "Yıllardır sonu gelmeyen kadına, çocuğa yapılan şiddet, ne yazık ki son günlerde de içimizi acıtmaya devam ediyor. 

Hayatını kaybeden tüm kadınların ve çocukların önünde saygıyla eğiliyorum desem yetmez biliyorum. Kaybettiğimiz canlar için hepinizi saygıyla eğilmeye davet ediyorum. 

Hepimizin dileği, bu şiddeti uygulayanlar en ağır şekilde cezalandırılsın diyorum. Bu sene festivalin teması Filistin. Bütün dünyanın gözleri önünde soykırım yaşanıyor. 

Bunun son bulmasını bütün kalbimle diliyorum." Basın mensuplarına açıklamada bulunan Hülya Koçyiğit, "Yaklaşık 1 yıldır büyük bir acıyla, tahammülsüz bir acıyla ne yazık ki olanları izliyoruz. 

Binlerce çocuk, binlerce kadın, masum insanlar ne yazık ki katledildi. Bu katliam her geçen gün daha çok büyüyor. Ben dünyanın iyi kalp insanlarına sesleniyorum. 

Hep beraber daha büyük sesimizi çıkaralım ve 'dur' diyelim. Bir an evvel ateşkes olsun." Şeklinde konuştu.


Festivalin Kazananları Açıklandı

Festivale 109 ülkeden 2009 film başvurusu yapıldı ve bunlardan 20'si finale kaldı. 

Birincilik ödülünü İranlı yönetmenler Saeid Asadi ve Mehdi Boroumand’ın "And Next Year When Spring" filmi kazandı. 

İkincilik ödülünü Toma Waszarow’un "The Premiere" filmi alırken, üçüncülük ödülü Mehmet Ali Poyraz’ın "Yaren" filmine verildi. 

"Büyük Taarruz Özel Ödülü ise Onurlu Kurşun "Miralay Reşat Çiğiltepe" belgeseliyle Afra Nur Arslantaş ve Ertuğrul Eren Karakaya’ya takdim edildi.

#BüyükTaarruzFilmFestivali #Afyonkarahisar #HülyaKoçyiğit #DellaMiles #UluslararasıFilmFestivali #KısaFilm #TürkSineması #Gazze #OnurÖdülü #AfraNurArslantaş #Filistin




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=fbYrMdn3Hyi0caRejTjzseDQOCgT9wF5nMcdT4_yxLI