Tarih: 06.02.2024 10:44

BUDAK “ Anlamlı bir günde birlik ve dayanışma vakti”

Facebook Twitter Linked-in

Genel Başkan Budak mesajında ;

“Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir manevi yükseliş ufku olan Miraç; merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabulünün umulduğu mübarek bir gecedir. Bizler bir kez daha Miraç Gecesi’ni karşılamanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz.


 

Aynı zamanda geçen yıl 06.02.2023 ‘de yaşamış olduğumuz Asrın felaketi olarak tarihimize geçen 11 ilimiz de meydana gelen deprem felaketinin yıldönümündeyiz. Bir yıl önce yaşadığımız deprem felaketi hayatlarımızda derin izler bıraktı ve acılarımızı hala hissediyoruz. Ancak bu süreçte gösterdiğimiz dayanışma ve kararlılık, yeniden inşa sürecinde bize güç verdi. Bugün, kaybettiğimiz sevdiklerimizi anarken, birlik ve dayanışma ruhumuzu bir kez daha ön plana çıkaralım. Geçmişin acılarıyla yüzleşirken, geleceğe daha umutla bakmamız lazım. Depremin yıl dönümünde, birlikte daha güçlü olacağımızı hatırlayarak, birbirimize destek olmaya devam edelim. Bu mübarek gecenin de hürmetine yitirdiğimiz tüm canlarımıza bir kez daha yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır; yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu bu mübarek gecede Yüce Allah’a duamız bir daha böyle acıları ülkemize, milletimize,  devletimize ve insanlığa yaşatmamasıdır.


 


 

Kıblemiz ve mescidimiz olan ve Peygamber Efendimizin (SAV) bütün peygamberlere namaz kıldırdığı ve Miraç mucizesi ile Yüce Allah’ın (C.C) huzuruna çıktığı Mescid-i Aksa’yı içinde  barındıran ve bugün işgal altında Filistin topraklarında bulunan KUDÜS, ezelden ebede tüm dünya Müslümanlarının ortak davasıdır.

Tüm Müslümanları karanlıktan aydınlığa çıkarması için ellerimizi semaya kaldırdığımız bu gecede; Filistin’de hedef gözetmeksizin masumların, çocukların, kadınların, yaşlıların, hastaların katledilmesine seyirci kalan insanlığın bir an önce harekete geçmesini ve İsrail tarafından gerçekleştirilen katliam ve soykırım ile birlikte Miracın gerçekleştiği KUDÜS’te uyguladığı zulmün bir an önce son bulmasını diliyorum.


 

Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, insanımızın içinde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanması dileğiyle, milletimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili'ni kutluyor, birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=fbYrMdn3Hyi0caRejTjzseDQOCgT9wF5nMcdT4_yxLI