Büyük Taarruz Zaferi'nin 102. yılı kutlamaları kapsamında, Zafer Müzesi’nin yenilenen hali Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş ve protokol üyelerinin katıldığı törenle açıldı.
Büyük Taarruz Zaferi'nin 102. yılını kutladığımız bu anlamlı haftada, Afyonkarahisar'da önemli bir açılış gerçekleştirildi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Batı Cephesi Karargâhı olarak kullandığı ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin planlandığı Zafer Müzesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin katılımıyla yenilenen haliyle ziyarete açıldı.
Numan Kurtulmuş’tan Tarihi Süreklilik Vurgusu
Açılış konuşmasını yapan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Zafer Müzesi'nin Türk tarihindeki önemine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün de ilk hücum emrinin verildiği Kocatepe'de, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni başlattıkları ve ardından 9 Eylül'de İzmir'de düşmanın denize dökülmesiyle sonuçlanan büyük kahramanlık destanının ilk işaretinin verildiği törene de şahitlik etmiş olduk.”
Kurtulmuş, Türkiye’nin kıyamete kadar özgür insanların yurdu olarak kalacağını vurguladı ve "Bu ülke her zaman daha ileriye gidecektir. Ağustos ayı bildiğiniz gibi bizim için kahramanlık destanlarının yazılı olduğu bir aydır," dedi.
“Tarihimizin Her Sayfası Bir Bütündür”
Konuşmasında Türk tarihinin bir bütün olduğunu belirten Kurtulmuş, "Biz büyük başarılara imza atmış bir millet olarak tarihimizi bir bütün olarak kabul ediyor, tarihimizin her sayfasını iftiharla taşıyoruz.
Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti birbirinin devamı olan tarih sayfalarıdır," dedi. Kurtulmuş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de kıyamete kadar bu topraklarda bağımsız bir ülke olarak varlığını sürdüreceğine inandığını belirtti.
Kurtulmuş, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin birbirinin devamı olduğunu ifade ederek, "Alparslan Han da bizimdir, Fatih Sultan Mehmet de bizimdir, Yavuz Sultan Selim de bizimdir, Kanuni de bizimdir, Mustafa Kemal de bizimdir, silah arkadaşları da bu milletin büyükleridir," şeklinde konuştu.
Kurtulmuş, bu bütünlük içerisinde tarihimizi anlamanın ve anlatmanın önemli olduğunu vurguladı.
Milli Dayanışma Ruhunun Önemi
TBMM Başkanı, konuşmasının devamında milli dayanışma ruhunun önemine vurgu yaparak, "Milletimizi ayakta tutan en önemli hususiyetlerden birisi milli benliğimiz ve milli kimliğimizdir.
Zor zamanlarda omuz omuza saf tutabilmeyi bilen bir milletiz," şeklinde konuştu. Kurtulmuş, milli bağımsızlık ve özgürlüğün bu ruhun kökünde yer aldığını ifade etti.
#ZaferMüzesi #NumanKurtulmuş #BüyükTaarruz #Afyonkarahisar #MilliMücadele #TarihVeMilliRuh #Kocatepe
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.