Tarih: 17.05.2024 10:32

BAŞKAN BURCU KÖKSAL’IN 19 MAYIS MESAJI

Facebook Twitter Linked-in

19 Mayıs 1919’un vatan topraklarını alçakça paylaşmaya cüret edenlere ve ona el uzatanlara Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile arkadaşlarının verdiği kesin bir cevap ve özgürlüğün kanla canla yazılan muhteşem bir tanımı olduğunu söyleyen Köksal, emperyalist güçlere, saltanata ve işbirlikçilerine karşı durmanın ilk meşalesinin bu tarihte yakıldığını ifade etti.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tam bağımsızlık için çıktığı yürüyüşün ilk adımının yıl dönümünü kutlayan Köksal şu ifadeleri kullandı;

“19 Mayıs 1919; bağımsızlığa, Cumhuriyete, laik hukuk devletine giden yolda yakılmış ilk meşaledir. Bütün bu süreç bizlere büyük sorumluluk yüklemektedir. 

Bizler de bu sorumluluğun bilincinde hareket ederek özellikle gençlerimizle beraber ülkemizi aydınlık geleceğe taşımak zorundayız. 

Çünkü Mustafa Kemal Atatürk bu günü hediye ettiği gençlere aynı zamanda geleceğimizi de emanet etmiştir. 

Gençlerimizin de kendilerine emanet edilen geleceği inançla, kararlılıkla inşa etmesi gerekmektedir. 

Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. 

Zorlu mücadelelerle kazanılan zaferlerin ardından, var olmanın ve gelişmenin ancak iyi eğitim almış, özgüveni yüksek, kendini sürekli geliştiren gençler vasıtasıyla olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizi düşman işgalinden kurtarmak; düşman kuvvetleriyle işbirliği yapan yönetim yerine kendi kararlarını kendi verebilen bir yönetim tarzı oluşturmak adına 19 Mayıs 1919’da ilk adımı atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, halkımızın Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

#19Mayıs #Atatürk #GençlikVeSporBayramı #TamBağımsızlık #BurcuKöksal #Kutlama




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=fbYrMdn3Hyi0caRejTjzseDQOCgT9wF5nMcdT4_yxLI