Tarih: 21.12.2023 09:06

ATAUZDER Hakları İçin Seslerini Yükseltti

Facebook Twitter Linked-in

Afyon İl Teşkilatı'nın düzenlediği basın toplantısında, Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) tarafından uzman çavuşların maruz kaldığı sorunlar gündeme getirildi. 

Uzman Çavuşlar, baskı, mobing, tayin yönetmeliğindeki aksaklıklar, aile düzeni kuramama, sağlık yönergesinin olmaması ve özlük haklarının düzeltilmemesinden dolayı sözleşme yenileme konusunda zorluk yaşadıklarını ifade etti.

Afyon İl Başkanı Gökhan Ceylan, "Bizler canla başla vatan savunmasında en ön safta durarak can alıp, can verdik. 

Ancak özlük haklarımızın düzeltilmemesi, atanma sorunu ve diğer mağduriyetlerle karşılaşıyoruz. Bu mesele siyaset üstü bir vicdan meselesidir" dedi.

Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ise, "Terörle mücadelede görev yapmış kahraman uzman çavuşlar olarak atanma hakkımızı kullanamıyoruz. 

Kamuoyunun desteğini ve ilgisini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Afyon İl Teşkilatı, Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) tarafından düzenlenen basın toplantısında, uzman çavuşların yaşadığı sorunlar gündeme geldi. 

Atanamayan Uzmanlar Derneği Afyon İl Başkanı Gökhan Ceylan, birçok uzman çavuşun baskı, mobing, tayin yönetmeliği aksaklıkları, aile düzeni kuramama, sağlık yönergesinin olmaması ve özlük haklarının düzeltilmemesinden dolayı sözleşme yenilemediklerini açıkladı.

Ceylan, "Yıllarca terörle mücadelede bulunan eski uzman çavuşlar neden kaderlerine terkediliyor? Suçumuz vatanımıza, devletimize, bayrağımıza, milletimize hizmet etmek miydi? 

Seferberlik emri her an cebimizde, devletimize ne zaman görev verirse hazırız. Ancak atanma hakkımızı kullanamıyoruz. Bu vicdani sorumluluk değil de nedir?" dedi.

ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ise açıklamasında, "Terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve vatan savunmasında canını ortaya koymuş, görevini layıkıyla yerine getirmiş insanlarız. 

Ancak atanma sorunu nedeniyle işsizlikle ve mağduriyetle karşı karşıyayız. Kamuoyunun desteğini ve ilgisini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

#ATAUZDER #UzmanÇavuşlar #AtamaHakkı #Mağduriyet #VatanSavunması




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=fbYrMdn3Hyi0caRejTjzseDQOCgT9wF5nMcdT4_yxLI