65 çiftçiye bitkisel üretimde zirai mücadele yöntemleri anlatıldı

65 çiftçiye bitkisel üretimde zirai mücadele yöntemleri anlatıldı

Çevre 23.03.2022 17:31:03 0
65 çiftçiye bitkisel üretimde zirai mücadele yöntemleri anlatıldı
Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisleri Abdullah Arslan, Tuğçe Üstün ve Osman Karaköse sunum ve anlatımları ile katılım sağladı. 65 çiftçi katılım sağladığı toplantıya köy muhtarı Mehmet Durguncu ile İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri de katıldı. Toplantının açılışında konuşan Çaycuma İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş; ' Bitki Sağlığı ve insan sağlığının birbiri ile ilişkin olması nedeniyle bitkisel üretim yapan biz üreticilerin üretimde her aşamada hassas davranma zorunluluğumuz ve sorumluluğumuz vardır. Siz üreticilerimize zirai mücadele, biyolojik tedbirler ve kuralları, bu konularda yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme yapacağız. Üretimimizin her aşamasında bilinçli olmak durumundayız. Sağlıklı ürünler yetiştirerek insan sağlığına da olumlu etki yapmış olacağız. Bunun için bu tür bilgilendirme ve katılımlar önemlidir. Bu nedenle katılımınız dolayısıyla muhtarıma ve sizlere teşekkür ederim' dedi.
Daha sonra konularla ilgili Ziraat Mühendisleri bitki koruma ürünlerinin önerilmesi, uygulanması, kayıt altına alınma işlemleri, biyolojik ve biyoteknik mücadele, hasat öncesi yapılan pestisit denetimi konularında sunum ve anlatımı yaparak çiftçilerin soru ve önerileri dinlendi.

Haber Resimleri


,,,,

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.