Tarih: 28.10.2024 15:30

Afyonkarahisar Valiliği’nden 101. Yıla Özel Kutlama Programı Belli Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar Valiliği, 29 Ekim 2024 Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını geniş bir katılımla gerçekleştirecek. Kutlamalar, Valilik Makamı'nda saat 10.20'de yapılacak tebriklerin kabulü ile başlayacak. 

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, protokol sırasına göre tüm kurum ve kuruluşların tebriklerini kabul ederken, halkın da bu kabul törenine katılabileceği belirtildi.

Ardından, Zafer Müzesi yanında saat 10.40'ta "Atatürk’ün Afyonkarahisar Ziyaretleri" adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak. Bu sergi, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenecek ve ziyaretçilere açık olacak.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek bayram töreni ise saat 11.00'de başlayacak. Törende, Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı, katılımcıların bayramını kutlayacak. 

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak bayrak göndere çekilecek. Valilik, Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak. 

Kutlamalar, şiir dinletileri, halk oyunları gösterileri, kahramanlık türküleri ve Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı’nın performansıyla zenginleştirilecek. 

Ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Cumhuriyet Biziz” temalı kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

Tören geçişi ise Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bandosu eşliğinde gerçekleştirilecek. 

Geçişte, bayrak ve flama grupları, merasim bölüğü (askeri birlik), ilimiz gazileri ve şehit yakınları, il jandarma komutanlığı asayiş komando bölüğü, ortaokul ve lise öğrencileri ile il emniyet müdürlüğü motorize yunus ekipleri yer alacak.

Afyonkarahisar Valiliği, tüm halkı bu coşkulu kutlamalara davet ediyor. Cumhuriyetin 101. yılına özel olarak düzenlenen program, vatandaşların katılımıyla daha da anlam kazanacak.

#Afyonkarahisar #Cumhuriyet101 #29EkimKutlamaları #CumhuriyetBayramı #AtatürkAnısına #GururVeCoşku #MilliBirlik #CumhuriyetMeydanı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=fbYrMdn3Hyi0caRejTjzseDQOCgT9wF5nMcdT4_yxLI