Tarih: 23.09.2024 14:35

Afyonkarahisar Merkezli Operasyon: 272 Vatandaşı Dolandıran Çete Çökertildi!

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık suçu kapsamında, 

sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapan bir çeteye yönelik 5 ay süren teknik ve fiziki takip sonrası operasyon başlattı.

Sosyal Medya Dolandırıcılarına Ağır Darbe

Sıfır faizli kredi, ucuz ürün satışı, otel ve villa rezervasyonu gibi sahte reklamlar ile 272 vatandaşı dolandırarak toplam 17.500.000 TL haksız kazanç elde eden şüpheliler, bu paraları kripto paralara çevirerek aklamaya çalıştı. 

Afyonkarahisar merkezli operasyon İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Eskişehir, Muğla, Nevşehir ve Samsun illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi ve 20 şüpheli gözaltına alındı.

Dijital Deliller Ele Geçirildi

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal, başkalarına ait banka ve kredi kartları bulundu. Dijital incelemelerde, birçok vatandaşa ait kimlik bilgileri, selfie fotoğrafları, kripto hesaplarına ve mobil bankacılık uygulamalarına ait giriş şifreleri tespit edildi.

Yargı Süreci Devam Ediyor

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen şüphelilerden 4'ü savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 8 kişi adli kontrol şartıyla salıverildi. Diğer 8 şüpheli ise adli mercilerce tutuklandı.


#Afyonkarahisar #DolandırıcılıkOperasyonu #SiberSuçlar #KriptoDolandırıcılığı #EmniyetOperasyonu #Gözaltı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=fbYrMdn3Hyi0caRejTjzseDQOCgT9wF5nMcdT4_yxLI