Tarih: 16.09.2024 17:54

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal Yine Zirvede

Facebook Twitter Linked-in

ORC Araştırma tarafından, 5-12 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılan anketle yerel yönetimlerde kadın belediye başkanlarının mevcut başarı oranları belirlendi. Araştırma, 5 büyükşehir, 6 il ve 10 büyükşehir ilçesinde toplam 10 bin 680 katılımcı ile gerçekleştirildi. Ankete göre, seçmen sayısı 150 binin üzerinde olan illerde görev yapan kadın belediye başkanlarının performanslarına dair çarpıcı veriler ortaya çıktı.

En Başarılı İsimler

Ankete göre, en yüksek başarı oranına sahip kadın belediye başkanı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal oldu. Köksal’ın mevcut başarı oranı %57,4 olarak açıklandı. Onu, %55,1 başarı oranı ile Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı izledi.

Diğer Kadın Belediye Başkanları

Hazal Aras - Ağrı Belediye Başkanı: %54,0 mevcut başarı oranı

Filiz Gencan Akın - Edirne Belediye Başkanı: %53,3 mevcut başarı oranı

Sofya Alagaş - Siirt Belediye Başkanı: %51,9 mevcut başarı oranı

Gülistan Sönük - Batman Belediye Başkanı: %51,5 mevcut başarı oranı


Geçmiş Seçim Sonuçlarıyla Karşılaştırma

Araştırmada, mevcut başarı oranlarının yanı sıra 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bu başkanların aldığı oy oranları da yer aldı. Burcu Köksal, seçimlerde %50,73 oy almışken, Melek Mızrak Subaşı %48,88 oy almıştı. Filiz Gencan Akın’ın seçimlerde aldığı oy oranı %46,67, Hazal Aras’ın %51,06, Sofya Alagaş’ın %49,63 ve Gülistan Sönük’ün %46,52 olarak belirtilmiş.

Bu sonuçlar, kadın belediye başkanlarının yerel yönetimlerdeki başarı oranlarının, genel seçmen memnuniyetiyle uyumlu olduğunu gösteriyor.

Araştırmanın Amacı

Araştırmanın temel amacı, vatandaşların kadın yerel yöneticilere yönelik kanaatlerini tespit etmek olarak belirlendi. Özellikle büyükşehirler ve illerdeki kadın belediye başkanlarının performansları seçmen tarafından nasıl değerlendirildiği mercek altına alındı.

#KadınBelediyeBaşkanları #YerelYönetim #ORCAnketi #KadınTemsilciler #BaşarıOranı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=fbYrMdn3Hyi0caRejTjzseDQOCgT9wF5nMcdT4_yxLI