AFAD'dan Afet Farkındalık Eğitimi

Afyonkarahisar'da, Asiye Sultan Anaokulu’nda öğrencilere AFAD tarafından deprem, tahliye ve yangın tatbikatı kapsamında Afet Farkındalık Eğitimi verildi. Eğitim, çocukların afet anında bilinçli ve hazırlıklı olmalarını amaçlıyor.

8.10.2024 14:35:00 0
AFAD

AFAD'dan Afet Farkındalık Eğitimi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Afyonkarahisar'da bulunan Asiye Sultan Anaokulu’nda öğrencilere yönelik kapsamlı bir Afet Farkındalık Eğitimi düzenlendi. Eğitimde, özellikle deprem, tahliye ve yangın gibi olası acil durumlara karşı nasıl davranılması gerektiği konuları işlendi.

 

 

Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi
Afet Farkındalık Eğitimi’nin ardından öğrenciler, öğretmenlerin gözetiminde deprem, tahliye ve yangın tatbikatına katıldı. Bu tatbikatla, çocukların afet anında güvenli bir şekilde hareket edebilmesi için uygulamalı eğitimler verildi. Çocuklar, güvenli tahliye ve yangına müdahale konusunda bilgi sahibi oldu.

 

AFAD’ın bu tür eğitimlerle afetlere karşı bilinçli bir toplum oluşturma hedefi, özellikle küçük yaşlardan itibaren afet farkındalığını artırarak, bireylerin hayat kurtarıcı adımları atmalarını sağlamayı amaçlıyor.

 


#AFAD #AfetFarkındalıkEğitimi #DepremTatbikatı #YangınTatbikatı #Afyonkarahisar #AfetHazırlığı #İçişleriBakanlığı

 


Anahtar Kelimeler: ' Farkındalık Eğitimi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.