Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dijitalleşmenin getirdiği fırsatların yanı sıra dijital bağımlılık gibi risklerin de toplumu tehdit ettiğini vurgulayan önemli bir açıklamada bulundu. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Bakan Göktaş, “Dijital Bağımlılık ve Aile Çalıştayı”nın açılışını yaptıklarını duyurdu.
"Dijitalleşmenin Aile Üzerindeki Etkilerini Konuştuk"
Bakan Göktaş, çalıştayda dijitalleşmenin aile üzerindeki etkilerinin masaya yatırıldığını belirterek, “Dijitalleşme çağının içinden geçerken fırsatların yanında dijital bağımlılık gibi riskleri de tecrübe ediyoruz. Bu riskin, toplumun kilit taşı olan aileye etkilerini ele aldık” dedi.
"Dijital Bağımlılıkla Mücadele Önemli Adımlar Atıyoruz"
Bakan Göktaş, dijitalleşmenin sunduğu kolaylıkların yanı sıra güvenlik riskleri, mahremiyet ihlali, dijital bağımlılık ve zorbalık gibi tehditlerin de arttığını ifade etti. Bu tehditlere karşı tedbirli olmak gerektiğini vurgulayan Göktaş, özellikle çocuklar için çözüm üretmenin zorunlu olduğunu belirtti. Ayrıca, Mayıs ayında hayata geçirilen “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Eylem Planı” kapsamında dijital bağımlılıkla mücadelede önemli adımlar attıklarını dile getirdi.
"Çalıştay Sonuçlarına Göre Yol Haritası Belirleyeceğiz"
Çalıştayın, dijital bağımlılıkla mücadele noktasında önemli çıktılar sağlayacağını ifade eden Göktaş, bu sonuçlara dayanarak daha kapsamlı bir yol haritası çıkaracaklarını söyledi. Bakan Göktaş, “Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz çalıştayımızdan çıkan sonuçlara ve önerilere bağlı kalarak dijital bağımlılıkla mücadele için daha kapsamlı bir yol haritası çıkaracağız” ifadelerini kullandı.
#DijitalBağımlılık #AileVeSosyalHizmetler #MahinurÖzdemirGöktaş #Dijitalleşme #AileKoruma #EylemPlanı #DijitalZorbalık #GüvenliDijitalleşme