RESUL SÜNDÜK admin


1515 - ÖNCÜL AR-GE LABORATUVARLARI DESTEKLEME PROGRAMI

1515 - ÖNCÜL AR-GE LABORATUVARLARI DESTEKLEME PROGRAMI


1) Kimler Yararlanabilir?

Programa başvuru süreci Ana kuruluşun TEYDEB’e niyet beyanında (niyet beyanı hazırlama kılavuzu linki verilecek) bulunmasıyla başlar. TEYDEB’e niyet beyanında bulunan Ana kuruluşun

  • Son üç (3) yıldan herhangi birindeki Ar-Ge harcamasının 15 milyon TL ve üzerinde olması gerekir. (2022 yılı için geçerli tutardır. Koşulda belirtilen Ar-Ge harcaması tutarı bir önceki yıl sonu TÜFE ortalama yüzde değişimi oranında her yılın Ocak ayında artırılır.)

Niyet beyanının Yürütme Komitesi tarafından uygun bulunması halinde başvuru aşamasına geçilir ve Ana kuruluş ya da kuruluş programa başvuru yapabilir.

 

2) Desteklenen Alanlar ve Destek Unsurları Nelerdir?

 

Program kapsamında; yeni bilgiler üretilmesi ve uygulanması, Bilimsel yorumların yapılması, Güncel ve gelecekte karşılaşılması muhtemel teknolojik ve bilimsel problemlerin çözümüne yönelik çalışmalar yapılması, Kavramsal doğrulama, yeni kuramsal çerçeveler oluşturulması amaçlı temel ve/veya uygulamalı araştırmaya dayanan faaliyetlerinin desteklenmesi esastır.

Desteklenen Faaliyetler

  • Program kapsamında desteklenen laboratuvarlar, destek süresi içerisinde geri ödemesiz (hibe) olarak desteklenir.

Desteklenen Gider Kalemleri

  • Personel Giderleri
  • Danışmanlık ve Eğitim Giderleri
  • Genel Giderler

 

Destek Unsurları;

Bütçe ve destek oranları;

  • Bir takvim yılındaki destek tutarı on (10) milyon TL’yi geçemez.
  • Girişim Sermayesi Fonlarına, erken aşama teknoloji tabanlı girişimlere yapılan yatırımlar için ödeyecekleri girişim sermayesi katkı paylarının %50’sine kadar, Söz konusu TTO, TGB ve AA’lara ödenecek hibe tutarının %10’u kadar da genel gider desteği sağlanmaktadır.
  • Ar-Ge Laboratuvarı destek süresi beş (5) yıldır. Ancak bu süre Yürütme Komitesi kararı ve Başkanlık onayı ile en fazla beş (5) yıl daha uzatılabilir.

 

3) Başvuru Dönemi Ne Zamandır?

 

1515 - Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı sürekli olarak başvuruya açık bir programdır. Başvurular yılın herhangi bir iş gününde yapılabilir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.